14 månader…

blev Dexter på självaste midsommarafton.  Idag fick jag nyhetsbrev från Babyvärlden som beskrev lite generellt om utvecklingen vid denna ålder. Där kan man snacka om att slå huvudet på spiken!

”Om barnet: Utforska! Utforska!
Barnet älskar telefonlekar, och att någon ”svarar”. Vissa barn tycker särskilt mycket om böcker och historier, och barnet försöker ofta ”manipulera” vuxna till att läsa. I den här åldern tycker barnet att det är spännande med hårda bilderböcker med flikar och taktila element, vilket också gäller lekar ”där det händer något”.
Nu gillar barnet också att bära på stora saker och att klättra. Barnet tycker att det är roligt att riva ned saker, som exempelvis staplade klossar. Att vara ute och utforska världen tillfredsställer barnets nyfikenhet mer än något annat. Nu gillar barnet också att lägga enkla pussel.” Babyvärlden.se

Dexter älskar telefonlekar och han kommer dragandes med böcker som trycks ner i knät och vill att man ”läser” (vilket jag gillar). Bära och klättra ska vi inte ens tala om , det är ju det han gör mest hela dagarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: